Tomok en Ambarita
Door: Anita Rietberg
Blijf op de hoogte en volg Anita
18 September 2009 | Nederland, Amsterdam
Vandaag zijn we met de boot naar Tomok en Ambarita geweest.
De mensen leven hier nog volgend oude tradities.
In Tomok hebben we ook nog een marktje gezien.
Je weet niet wat je ziet.
De gedroogde vis ligt in de kruiwagens.
Vis wordt schoon gemaakt op een zeiltje wat op de grond ligt(blubber)
Nou doe mij dan toch maar een visje van Koelewijn hoor.
Heb zelfs een kindje op de foto dat zit te spelen met twee dode vissen.
Nou dat moet je bij ons doen.
Vondt de dorpjes erg leuk om te zien.
Vooral hoe als die mensen ook leven.En dat is geen luxe.
In Ambatita hebben we nog een begravenis mee gemaakt. Erg indrukwekkend om dit te zien.Heel anders als bij ons.Vanmiddag hebben we WEER HEERLIJK GEGETEN !
Dat is hier absoluut niet verkeerd.
Ik ben gisterenmiddag nog gestoken door iets.Heb een mooie rode plakkaat op mn arm.
Zo rond half drie zijn we met zn allen hier nog het plaatsje rond gelopen.
Gezellig met zn allen onder de paraplu,
Nu is het weer droog.
Vanavond gaan we ergens uit eten en dan eten we Babi pangang,ben benieuwd.
Vanavond op tijd de koffer in, morgen moeten we vroeg op. 5.45 uur en 7.30 uur vertrek.
Morgen hebben we een reisdag voor de boeg iets van 270 km dacht ik.
Dan gaan we naar Bohorok.
Nou dit was het dan weer even voor vandaag.
Hoop dat ze morgen in Bohorok ook internet hebben.
Maar ben er bang voor in de jungle.
groetjes allemaal
Anita
18 September 2009 - 15:28
Ingrid:
Haha ja dat is beter de datum en de tijd van schrijven erbij (jouw tijd). Anders kunnen Pa en Ma jouw dagprogramma niet meer volgen. Ja ze hebben de schema's erbij hoor. Leuk dat je de foto's ook erbij kan plaatsen, krijgen we al een beetje een idee wat je allemaal mee maakt.
Nou morgen dus een reisdag en dan zit je in de jungle bij de Oerang Oetangs, maar die zie je toch ook al als je 's ochtends in de spiegel kijkt hahah.
Nou veel plezier en vol verwachting wachten we weer op het volgende verslag.
Groetjes Pa, Ma, Gert, Ingrid en een poot van Balou. -
18 September 2009 - 16:42
Evelien:
he Anita
Je hebt al weer wat beleefd Snap je nu waarom ik geen vis lust?Heel veel plezier morgen en rust goed uit Tot horens Liefs Evelien en family -
18 September 2009 - 20:41
Marjan:
Goed plan hoor de datum erbij haha, zo kom ik ook niet in de war. Maar het lijkt mij super daar.
Mooie foto's zo blijven wij goed op de hoogte.
Veel plezier in jungle.
groetjes Marjan en de rest -
18 September 2009 - 20:46
Drea:
Hey Anita,
Mooi met die foto's erbij ziet er leuk uit.
Veel plezier en geniet ervan.
ps Hoe smaakte de
Babi pangang.
Groetjes Drea
19 September 2009 - 21:19
Jannet:
Hoi Anita,
Erg leuk zeg dat reisverslag, ben gewoon jaloers op je dat je elke dag van die lekkere dingen kunt eten. hahaaa.
Wij zijn vanavond (ingrid ook) naar de taptoe geweest, was ook leuk. Heb je al aapjes gezien? Hoe is het nu met je arm? Ben weer zeer benieuwd naar je volgende reisverslag.
groetjes Jannet -
20 September 2009 - 12:52
Gerald En Gerlinda:
Hoi Anita, zeker een goed idee om de tijd erbij te vermelden,voor ons ook makkelijk. Ik ben gek van vis,maar nu ik jouw fotoos bekijk wat minder denk ik(Ha Ha)Prachtige fotoos heb je weer. Ik ben gister met de kids naar Apenheul geweest, genoeg apen gezien, de oerang oetangs ook,kids zeggen al die ziet Anita ook. Veel plezier daar nog en vanaf hier de groetjes van ons en van Gerald zijn pa en ma(we gaan hier bbq) veel liefs -
20 September 2009 - 16:22
Harriët:
Hee Anita,
Wat leuk al die verhalen, en de foto's natuurlijk! Geniet nog lekker van je vakantie;)
Groet'n uut wezep -
21 September 2009 - 11:37
Elisah:
Vandaag ben ik ziek, heb koorts gehad vanaf zaterdagavond en heb vannacht overgegeven,maar Balou heb ik wel vanochtend met mama opgehaald. Hij slaapt nu bij ons op de stoel,hij mist Jody denk ik maar hij vind het wel leuk hier,hij mag toch wel een paar koekjes????mama zegt mag niet zoveel want dat mag niet van Anita.Dikke knuffel van mij en Balou,daag -
21 September 2009 - 19:21
André & Yvonne:
hoi hoi,ja die vis ziet er nu niet direkt uit om er je vingers bij af te likken,maar misschien smaakt het wel goed.leuke foto's die je steeds maakt.Heel indrukwekkend. Hoop dat je niet zo last van je arm hebt.... nog veel plezier.Groetjes van ons.