dag 16 Chumpon - Krabi - Reisverslag uit Krabi, Thailand van Anita Rietberg - WaarBenJij.nu dag 16 Chumpon - Krabi - Reisverslag uit Krabi, Thailand van Anita Rietberg - WaarBenJij.nu

dag 16 Chumpon - Krabi

Blijf op de hoogte en volg Anita

21 September 2013 | Thailand, Krabi

Hoi hoi,

Hier een kort verslag uit Thailand.
Vanmorgen 6.00 uur wake up call en na het ontbijt vertrekken wij om 7.30 uur.
We vervolgen onze reis in zuidelijke richting.
Daarna aankomst in Krabi, één van de meest spectaculaire kustplaatsen van Zuid-Thailand.

Krabi is een stad aan de westkust van Zuid- Thailand aan de monding van de rivier de Krabi , waar het uitmondt in Phangnga Bay .
De stad is de hoofdstad van de provincie Krabi en Krabi district .
Het toerisme is een belangrijke industrie.

Klimaat;
Met uitzicht op de Andaman zee, zoals Phuket , Krabi is onderworpen aan een 6 maanden durende regenseizoen tussen mei en november vaak met aanhoudende zeer zware regenval al dagen op een moment tijdens de moessons.

Toerisme;
Een groot deel van de provincie is de zetel van de diverse nationale parken.
De bovenste bestemmingen zijn Hat Noppharat Thara, Ao Nang, Railay , Ko Phi Phi National Park.
Nog meer dan 80 kleinere eilanden zoals Lanta eilanden, of Koh Lanta , Phi Phi eilanden - beroemd gemaakt als de ideale locatie voor avonturiers, zeilers, scuba-duikers, snorkelaars en dagjesmensen uit Phuket.
Krabi groeit snel, in de laatste paar jaar Tesco, HomePro, Big C hebben allemaal geopend en een nieuwe internationale ziekenhuis is in de laatste fase van de bouw.
Krabi heeft een reputatie van een echte Thaise landelijke locatie en met de nu vergrote luchthaven van Krabi International wordt gezien als de ideale balans tussen comfort en lifestyle.
Mensen worden aangetrokken tot Krabi, op zoek naar het idyllische strand leven dat Phuket en Koh Samui bood een decennium geleden, maar dreigen te verliezen als ze groter worden.
Uitgaansgelegenheden zijn op de verhoging als zijn echte internationale standaard hotels en attracties.
De Ko Lanta National Park, ook in de provincie Krabi, bevat diverse koraal omzoomde eilandjes met bekende duikplaatsen.
Het grootste eiland, Ko Lanta Yai, is de site van het park hoofdkantoor, en is ook de thuisbasis van Chao Le of zee zigeuners die zich te handhaven grotendeels door vissen.
De eilanden zijn het best bezocht tijdens de non-moesson maanden oktober tot en met april.
Kajakken , zeilen, vogels kijken, snorkelen behoren ook tot de top activiteiten.
In het interieur, twee overwegend vasteland nationale parken, Khao Phanom Bencha en Than Bokk-Horani, bieden binnenland landschappelijke bezienswaardigheden zoals watervallen en grotten, en mogelijkheden voor wandelen, vogels kijken en eco-tours.

We verblijven twee nachten in Ao Nang, met vanaf het strand prachtig zicht op de uit zee oprijzende kalkstenen rotsformaties.
De route naar Krabi is prachtig.
We komen met de lunchtijd aan in ons hotel hier hebben wij de lunch en vanmiddag lekker vrij.
Ik lig nu aan het zwembad m`n verslagje te tikken heerlijk relax nu.

Als het weer morgen mee zit dan gaan wij met de speedboot weg en bezoeken we de Phi Phi-eilanden.
Onder andere, Phi Phi Ley en Phi Phi Don met haar beroemde Maya strand (bekend van de film “The Beach”).
Gedurende de tocht zal er regelmatig gestopt worden om te zwemmen en snorkelen. We krijgen een lunch op een van de prachtige stranden .

Vanavond gaan we hier in de stad ergens eten.
Morgen 7.00 uur wake up call voor de boottocht en snorkelen bij de Phi Phi eilanden.

Groetjes iedereen en tot morgen
Veel liefs,
Anita

• 21 September 2013 - 14:09

Evelien:

Hey Anita,
    Ziet er goed uit, mooi hotel en prachtig landschap.
    Is ook wel lekker een middagje vrij. Even bij komen.
    Geniat ervan en de groetjes van deze kant,
    Liefs Evelien

• 22 September 2013 - 10:58

Ingrid:

Hey zus, nou weer leuk je verslagen te lezen hoor... Nu gaan jullie het deel van thailand bezoeken wat je nog niet eerder hebt gezien, dus zal wel verrassend voor je zijn. Dat snorkelen lijkt me super gaaf, jammer dat je niet 'zo'n onderwatercameraatje hebt. Kunnen wij ook zien wat jij ziet hahaha. Maar die hotel kamers zien er super uit hoor, je leeft in luxe op die kamers, alleen heb jij dan je ogen dicht, want zolang kan je er niet van genieten met die vroege wake up calls!! Nou geniet van je verdere reis. Morgen op het werk zal ik alles weer printen voor Pa en Ma. Verder geen nieuws van deze kant. Met pa, ma en balou alles goed. Gister met thabita op onderzoek geweest voor nieuwe kleuren op de muur... wordt weer wat ai jai jai hahaha.
    Groetjes aan linda en dikke kus van ons

• 22 September 2013 - 19:30

Aen Y:

Hoi Anita.

Heerlijk een dagje relaxen,vooral als je vaak zo vroeg op pad moet.
    Maar jullie zien wel heel veel en dat is wel de bedoeling.
    Lekker groot zwembad
    Een dagje lekker uitrusten.
    Moet kunnen!!

Liefs van ons.