Viva Las Vegas - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Anita Rietberg - WaarBenJij.nu Viva Las Vegas - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Anita Rietberg - WaarBenJij.nu

Viva Las Vegas

Door: Anita Rietberg

Blijf op de hoogte en volg Anita

13 September 2010 | Verenigde Staten, Las Vegas

Hallo allemaal

Hier weer een berichtje van mij.
Vanmorgen zijn we om 6 uur vertrokken en gaan vandaag naar Las Vegas.
Eerst maken we een korte stop bij de Red Canyon om wat foto`s te maken.
Daarna rijden we verder naar Zion National park.
Dit is alleen mogelijk als er geen wegwerkzaamheden zijn.
We hebben dus mazzel we kunnen er doorheen.
Via bergpassen en tunnels, die zijn uitgehouwen in de bergen, komen we aan in het park.
Bergen toornen links en rechts hoog boven ons uit.
Het Nationaal park Zion is een natuurreservaat.

De naam Zion is afkomstig van de mormonen, een religie (vooral in Utah gevestigd) vergelijkbaar met de volgelingen van Jehova. ‘Zion’ is mormoons voor een plek van rust en veiligheid.
Deze naam kreeg het van mormoonse pioniers in 1860.

Het park heeft 800 soorten planten, 75 soorten zoogdieren, 271 vogels, 32 reptielen en amfibieën en 8 soorten vis, voorbeelden hiervan zijn herten, hagedissen en bedreigde diersoorten zoals de Peregrine Valk, de Mexicaanse Spotuil, de Southwest Willow Flycatcher en de Slak van Zion, nergens anders op de wereld te vinden.

Enkele natuurlijke verschijnselen in het park zijn Zion Narrows, Emerald Pools, Hidden Canyon, Angels Landing, The Great White Throne, Checkerboard Mesa, The Three Patriarchs en Kolob Arch.
Dit is ook weer een geweldig landschap wat je weer ziet.

Hier hebben we ook weer een korte wandeling gemaakt.
Alleen hebben we geloof ik wat verkeerd gelopen.
Op een gegeven moment zijn we maar weer terug gegaan.
Het pad liep steeds hoger en we moesten met 20 minuten weer terug zijn bij de bus.
Nou dat ging anders niet lukken.
In de middag rijden we langs de Mojave woestijn.
Aan het einde van de middag komen we aan in het gokparadijs Las Vegas.
We zijn dus mooi op tijd bij ons hotel.
En gelukkig weer internet dus kan even alvast een verslag typen.

Morgen hebben we een vrije dag en gaan dan in de loop van de middag Las Vegas in.
Zullen zien of ik nog milionair zal worden hahaha.
Vanavond word ik om 19.30 uur opghaald voor een night tour door deze lichtstad.
Ben heel benieuwd hoe dat zal zijn.
Tot zover dus voor vandaag.

Voor vanavond wordt dus nog vervolgt.

Groetjes en een dikke kus
Anita

• 14 September 2010 - 06:19

Ingrid:

Viva Las Vegas,

Als je roulette gaat spelen, doe maar rood nummer 7 (geluksgetal), You knever know.....
    Pa belde gisteren nog, volgens hem had hij op Teuge een verslagje geschreven. Ik zie hem nergens staan??? Of heeft hij gewoon een mail naar jou gestuurd?
    Ik heb vandaag Teambuilding met afdeling Financiën, het is een buitenactiviteit, maar ze willen nog niet zeggen wat!!!. De regen komt met bakken de lucht uit, dus dat wordt gezellig.... Maar je kent mij ben overal op voorbereid. Gisteren vlug bij de zeeman een regenpak gescoord, mijn moonboots mee, wie doet me wat hahahaha. Nou zal mij benieuwen wat we gaan doen vanmiddag...
    Nou jij heel veel plezier in Las Vegas en niet te veel gokken.

Groetjessssss

• 14 September 2010 - 06:47

Gerlinda:

Leuk om je verslag weer te lezen....
    Prachtige fotoos weer,ik ben benieuwd hoe je film is????,Dat zal helemaal super zijn.
    Veel plezier in Las vegas9,zul je zeker nog wat gaan shoppen of het casino induiken,laat de bankpas maar thuis,hahaha
    Hier is het herfst,komt met bakken naar beneden,kids naar school en moeders gaat soppen boven op de skaapkamers.
    HAVE FUN groetjes Gerald Gerlinda
    Justin en Elisah
    p.s De kids krijgen morgen een Cavia

• 14 September 2010 - 10:40

Jannet Veldhoen:

He Anita,

Gave foto's. Ik ben erg benieuwd hoe je Las Vegas vindt. Gok niet teveel maar met mate, hahhaaahaaa. 't maar goed dat je hier niet in Nederland bent joh, het is hier erg depri wat het weer betreft. Ik ga net als Gerlinda maar weer aan het soppen ipv shoppen. haahaaa.
    Vanochtend ben ikzelf ook met excursie geweest samen met de klas van Timo. En wel naar de molen in Kampen, erg leuk en interessant, alleen het weer was bagger. Nou, nog veel plezier. Groetjes van ons allemaal.

• 14 September 2010 - 12:28

Drea:

Hey Anita,

Ben weer helemaal op de hoogte had een paar dagen niet achter de pc gezeten.Wat heb jij een mooie vakantie!Hoe is het met de warmte daar,nog een beetje uit te houden en zijn je voeten nog blaar vrij,je hebt denk ik al aardig wat kilometers in de benen in zitten..geniet nog van je vrije dag en niet te veel gokken.

Groetjes uit het regenachtige Wezep

• 14 September 2010 - 14:58

Evelien En Martin:

he anita wat een prachtige omgeving ook wel wat voor ons maar dan moeten we eerst flink sparen ha ha
    groetjes evelien

• 15 September 2010 - 12:08

Wouter En Tenzin:

Wouter is elke keer erg blij als hij weer een nieuwe foto's kijkt die jij plaatst op deze website. Wij hebben weer alle niew spannende reiz verslag gelezen dat vindt hij dan ook ontzettend leuk. wij wachten op je volgende spannende reiz verslag en foto's.

tot de volgende reactie.
    Groetjes Wouter en Tenzin

• 19 September 2010 - 18:25

André En Yvonne:

Hoi Anita,
    Mooi hoor al dat natuurschoon! Ben ooit een keer in Amerika geweest,maar dit is ook geweldig om te zien.
    Prachtig!

Groetjes van ons.